Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας αναγγέλλω και σας προσκαλώ στην 7η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση του Τμήματος Ουροδυναμικής, Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας (Ο.ΝΟ.ΓΟ) της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, που θα διεξαχθεί στα Χανιά, στο «Μεγάλο Αρσενάλι – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου», το διάστημα 5 – 7 Οκτωβρίου 2017.

Η Πανελλήνια Συνάντηση αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση του Τμήματος Ο.ΝΟ.ΓΟ/Ε.Ο.Ε και πραγματοποιείται ανά διετία έχοντας ως κύριους στόχους την διά βίου συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση της Ουρολογικής κοινότητας επί των νεοτέρων δεδομένων αναφορικά με γνωστικά αντικείμενα της υποειδικότητας, την διεύρυνση των γνώσεων με ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και την παρουσίαση του επιστημονικού τους έργου.

Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων συνεδρίων θέτει ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων και προσδοκιών, παράλληλα όμως αποτελεί τον οδηγό για τη φετινή μας προσπάθεια, καλλιεργώντας μας την πεποίθηση μιας ακόμη επιτυχημένης επιστημονικής εκδήλωσης. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, όλα τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Ο.ΝΟ.ΓΟ εργάσθηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά με την προσδοκία το συνέδριο αυτό να σταθεί αντάξιο της παράδοσης του θεσμού, αλλά και να γράψει μια νέα σελίδα στην ιστορία του, με τελικό στόχο την συμβολή στην επιμόρφωση των Ελλήνων Ουρολόγων και την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που αφορούν την υποειδικότητά μας. Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου έχει καταρτίσει ένα επιστημονικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου με θεματολογία που καλύπτει όλο σχεδόν το επιστημονικό φάσμα του γνωστικού αντικειμένου αρμοδιότητας Ο.ΝΟ.ΓΟ, εστιάζοντας στις νεότερες εξελίξεις, σε επίκαιρα αλλά και σε αμφιλεγόμενα θέματα.  Προς την κατεύθυνση αυτή, έχουν προσκληθεί ως ομιλητές έμπειροι  και καταξιωμένοι συνάδελφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τους οποίους ευελπιστούμε ότι θα γίνει ευρεία ανταλλαγή απόψεων κατά την  διάρκεια των συνεδριάσεων. Επίσης, εντάχθηκαν στο επιστημονικό πρόγραμμα ειδικές κοινές συνεδρίες στα πλαίσια της συνεργασίας του Τμήματος με Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες (INUS, ESFFU, ICS)  ενώ, αξιοσημείωτη ιδιαιτερότητα της εφετινής εκδήλωσης είναι ότι, αυτή διοργανώνεται για πρώτη φορά εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά από την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των εγγραφών και διαμονών των συμμετεχόντων.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Τμήματος Ο.ΝΟ.ΓΟ/Ε.Ο.Ε επέλεξε φέτος τη φιλόξενη πόλη των Χανίων για τη διοργάνωση της Συνάντησής μας. Τα Χανιά της Κρήτης, η όμορφη πόλη που συνδυάζει το καινούργιο με το παλιό, την αρχαιότητα με τη σύγχρονη ιστορία, αναμφίβολα υπόσχονται ευχάριστη διαμονή στους συνέδρους και εγγυώνται την οργανωτική επιτυχία της Επιστημονικής Συνάντησης. Ως χώρος διεξαγωγής των εργασιών του Συνεδρίου επελέγη το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου ή «Μεγάλο Αρσενάλι». Πρόκειται για το τελευταίο προς τα δυτικά κτίριο του συγκροτήματος των 17 νεωρίων, η κατασκευή του οποίου άρχισε το 1585 και ολοκληρώθηκε το 1872, επί τουρκοκρατίας. Το οίκημα φιλοξένησε αρκετές σημαντικές δημόσιες λειτουργίες και σήμερα, από ασκεπές ερείπιο κάποτε, έχει μετατραπεί σε εντυπωσιακό χώρο εκδηλώσεων και εκθέσεων. Λειτουργεί από το 2002, μετά την ανάπλαση του, ως  Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, φιλοξενώντας στους χώρους του σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα, καλλιτεχνικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις.

Παρά τις μεγάλες αντικειμενικές δυσκολίες, σε ένα ασταθές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον και σε μία εποχή που επικρατεί η κρίση, θεωρούμε ότι αποτελεί στοίχημα όλων μας να αποδείξουμε ότι έχουμε την δυναμική να προχωρήσουμε μπροστά∙ προάγοντας την επιστήμη και δημιουργώντας θετικές παρακαταθήκες για την νεότερη γενιά Ουρολόγων, σηκώνοντας έτσι την χώρα και πάλι ψηλά.  Με τη σκέψη ότι θα σταθείτε αρωγοί σε αυτή μας τη προσπάθεια και ελπίζοντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας, σας προσκαλώ να τιμήσετε με τη παρουσία σας την 7η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση του Τμήματος ΟΝΟΓΟ/ΕΟΕ, συμμετέχοντας ενεργά στις επιστημονικές (υποβολή εργασιών – παρουσίαση της  ερευνητικής και κλινικής σας δραστηριότητας)  και κοινωνικές εκδηλώσεις του Συνεδρίου μας.

Με τιμή

Ευάγγελος Σπυρόπουλος

Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής Τμήματος Ο.ΝΟ.ΓΟ / Ε.Ο.Ε